Till Startsidan
                               
  Här är Anita Fåhraeus   Just nu   Galleri   Inspiration   Kontakta mig  

 

 

     
    Här är Anita Fåhraeus

Piteå havsbad – Malibu – Smögen – Tylösand – Laholmsbukten och efter 20 år tillbaka till Norrbottenskusten igen… När jag ser tillbaka på valet av boplatser i mitt liv tänker jag att stränderna och havet kan ha varit den omedvetna gemensamma nämnaren. Och detta trots att jag är lite av en badkruka…
Förutom vatten, snö och is är skogen, fjällen, resor och alla i familjen av stor betydelse för min glädje och motivation.

I naturen kan man finna de mest sofistikerade lösningar på både tekniska och biologiska utmaningar samt, förstås, en överlägsen design. Fascinerande! Våra årstider är dessutom speciella här i norr, för att inte tala om ljuset. Norrsken på mörk gnistrande natthimmel, en blek vintersol i vitblågrå nyans, sommarens ljusa nätter och höstens röda färger och klara luft – variationerna är stora, men cykliskt återkommande. Jag vill gärna förmedla det jag har förmånen att få uppleva och gör det helst med kamerans hjälp eller via konstverk i olika tekniker och material.

Jag har alltid skapat, inte bara under mina 21 år som tandläkare. De senaste åren vid Sunderby konstskola och arbete hemifrån där jag har verkstad och ateljé för allt jag producerar, har inneburit flertalet spännande projekt, mässor och utställningar.

Samtidigt som en ny resa är påbörjad är jag på ett annat sätt redan framme, avseende vad jag vill med min konst. Genom att använda ett ”sinnrikt” koncept med olika slags material och tekniker i kombination är min vision att beröra flera sinnen hos betraktaren. Både i bostaden och på arbetsplatsen, såväl inomhus som utomhus, är form, färg och känsla viktiga ingredienser för vårt välbefinnande.

Välkommen till min hemsida. Hoppas att den ska inspirera!

    Mina tidigare utställningar »
Samlingsutställning Galleri Y
”Mänskliga Rättigheter”
Sunderby FHS  0811
     
Jurybedömd vårsalong Norrbottens museum vt-09
     
Samlingsutställning  Länsstyrelsen Luleå 0904
     
Samlingsutställning Galleri Y Sunderby FHS 0905
     
Samlingsutställning Solander Science Park Piteå 0905-09
     
Samlingsutställning Sunderby Konstskola 0911
     
Samlingsutställning Länsstyrelsen Luleå 0911
     
Jurybedömd vårsalong Norrbottens museum vt-10
     
Samlingsutställning ”Designprojekt” 1001
 
Ärtan på Facebook © 2010 Ärtan Idé & Design